Jump to content


Photo

Odd issue with Range.

Range Problems repeater

  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#21 WRAK968

WRAK968

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 137 posts
  • GMRS Callsign:WRAK968
  • Ham Callsign:KC2YQW

Posted 13 April 2018 - 06:29 PM

look at the power directly from the transmitter with duplexer removed and a 50 ohm load. There is a chance the PA is shutting down for some reason. 

Did that, same results. I was told that the PA needs to "reset" by disconnecting power for 3-4 days when this happens.



#22 JohnE

JohnE

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 569 posts
  • Locationthe Empire State

Posted 14 April 2018 - 09:31 AM

the 1225 is known to have the PA go bad in one of 2 ways

power transistor gets "cooked" and need to be cleaned and reflowed

or the driver transistor goes bad.

your symptom looks like #1

there are no longer parts available from "M" any more for those. your shop should be able to get it going provided it doesn't need parts.

JE


Powered by Kenwood, Motorola, EF Johnson,Cresend  Milcom and Henry


#23 WRAK968

WRAK968

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 137 posts
  • GMRS Callsign:WRAK968
  • Ham Callsign:KC2YQW

Posted 14 April 2018 - 03:10 PM

Thats what I am thinking too John, After doing a reflow and testing it, only 3 watts on low, 10 watts on high. Ill be checking around for the part, hopefully its not too expensive.







Also tagged with one or more of these keywords: Range Problems, repeater

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users